Prasong Pai Jongsungnern

Prasong Pai Jongsungnern ja thaipädit
Prasong Pai Jongsungnern ja thaipädit

King of the Ring -seurassa valmentava Pai on pitkänlinjan thainyrkkeilijä. Pai aloitti thainyrkkeilyn harjoittelun ja ottelemisen 12-vuotiaana kotikylässään Ban Thaenissa Chaiyaphumin provinssissa, keski-Thaimaassa. Pain ensimmäisen ottelun painosarja oli 29 kg. Pai kiinnostui thainyrkkeilystä nähtyään paikallisten harjoittelua ja otteluita temppeli- sekä kyläjuhlissa. Hän harjoitteli Sor Saengklain salilla, joka oli todella pieni: salilla oli vain yksi säkki ja harjoituksia tehtiin kovapohjaisella kadulla.

OTTELIJAURA

15-vuotiaana Pai lähti harjoittelemaan pohjois-Thaimaahan Por Samanchai -salille Phayaon provinssiin, jossa otteli nimellä Paipok. Samoihin aikoihin hän myös otteli ensimmäistä kertaa Lumpinilla ja thaimaalaisen TV-kanava 8:n ottelutapahtumassa. Pari vuotta myöhemmin Pai muutti 18 vuoden iässä Bangkokiin Thammachartin salille. Salilla Pai tutustui nuoreen 11-vuotiaaseen ottelijan alkuun, joka myös asuu Suomessa nykyään ja tunnetaan nimellä Deo ”Check Bin” Phetsangkhat. Bangkokissa harjoitellessaan Pai otteli aktiivisesti mm. Rachadamnernilla, Lumpinilla ja TV kanava 9:n otteluissa. Pai otteli painosarjansa useita kovia thaimaalaisia vastaan, mukaan lukien Raikangwon sor Tor Ranin, Samartsong Lukkhlongtan, Wirachart Roemkanchang, Littichai sor Charoensiri, Phanphajak Thammakasem ja Singnyng Udomvitthaya Gym kanssa käydyt ottelut. Pai otteli Bangkokissa nimellä Porncharoen Thammachart.

OTTELIJASTA VALMENTAJAKSI

Kuva Pain ottelusta Rachadamnernilla Saleman sit Santhatia vastaan. Pai voitti ottelun pisteillä.
Kuva Pain ottelusta Rachadamnernilla Saleman sit Santhatia vastaan. Pai voitti ottelun pisteillä.

Kymmenen vuotta Bangkokissa oteltuaan Pai lähti 28 vuoden iässä etelä-Thaimaahan Phuketiin valmentamaan ja ottelemaan. Phuketista Pai siirtyi Hua Hiniin, jossa ensin vaikutti Nor Sakchalern ja sen jälkeen Grand Sport -salilla. Parisenkymmentä vuotta kestäneen kilpauransa jälkeen 32-vuotiaana Pai lopetti ottelemisen ja keskittyi valmentamiseen Hua Hinissa. Pain 20-vuotisen kilpauran aikana hänelle kertyi reilu 180 ottelua ja Pohjois-Thaimaan mestaruus.

Valmentamisen ohessa Pai on toiminut myös thainyrkkeilytapahtumien promoottorina, managerina ja juontajana Hua Hinissä Grand Sport Gymillä. Pailla oli Hua Hinissa myös oma Sit Porncharoen Gym -niminen sali vuosina 2007-2009, missä hän valmensi Lumpinilla ja Rachadamnernilla otellutta Thomas Sit Porncharoenia. Pai toimi Thaimaassa ammattivalmentajana 10 vuoden ajan oppien samalla englannin kielen ulkomaalaisilta harjoittelijoiltaan. Vuonna 2010 Pai muutti Suomeen suomalaisen vaimonsa kanssa, ja on Suomessa jatkanut valmentamista King of the Ring -seurassa.

King of the Ring ryhmäkuva 2014
King of the Ring ryhmäkuva 2014